S televízorom The Frame objavuje Samsung na veľtrhu Art Basel 2024 v Bazileji nové cesty, ako si vychutnať výtvarné umenie

14.06.2024 23:10

Na návštevníkov čakajú okrem iného interaktívne výstavy, debaty s kurátormi alebo špičkové reprodukcie výtvarných diel

 Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že na veľtrhu Art Basel vystavuje televízny rad The Frame. Samsung tak napĺňa svoju rolu partnera akcie v oblasti zobrazovacích zariadení. Tento rok sa veľtrh koná v dňoch 13. – 16. júna vo veľtržnom centre Messe Basel.

 

Veľtrh Art Basel založila v roku 1970 skupina bazilejských galeristov. Dnes ide o svetovo preslávenú akciu pre milovníkov moderného a súčasného umenia, prebieha v Bazileji, na Miami Beach, v Hongkongu a Paríži. Bazilejskej akcie sa tento rok zúčastní 285 prvotriednych galérií zo 40 krajín, ktoré do Švajčiarska privezú špičkové umelecké diela najrôznejších žánrov, od obrazov a sôch až po fotografie a digitálne umenie. Medzi autorov patria preslávení modernisti zo začiatku 20. storočia aj súčasní mladí talentovaní umelci. Art Basel skrátka opäť potvrdzuje svoje jedinečné postavenie medzi najlepšími umeleckými akciami sveta.

Samsung na akcii Art Basel otvorí exkluzívny stánok Samsung The Frame Lounge, v ktorom predstaví svoj lifestylový televízny rad The Frame v rámci konceptu „A New Way of Exploring Art“, teda „Nové spôsoby, ako objavovať umenie“. Televízory The Frame sa nachádzajú v stánku a v jeho okolí, ale aj na ďalších miestach veľtrhu. Návštevníci si tak môžu vychutnať jedinečnú kvalitu týchto modelov v najrôznejších priestoroch celej akcie.

 

„Vďaka nášmu postaveniu oficiálneho partnera veľtrhu Art Basel v Bazileji môžeme širokému spektru návštevníkov predstaviť model The Frame ako lifestylový televízor, ktorý sa okrem iného skvele hodí na digitálne zobrazenie umeleckých diel,“ vyhlásil Cheolgi Kim, výkonný viceprezident divízie zobrazovacích zariadení v Samsung Electronics. „Možnosti digitálneho zobrazenia výtvarného umenia na obrazovkách The Frame plánujeme ešte rozširovať, čo pomôže rastu umeleckého ekosystému a posunie hranice využitia moderných technológií v súčasnom umeleckom svete.“


Súčasťou stánku Samsung je obria stena The Frame Wall so 14 televízormi The Frame, na ktorých sa zobrazia umelecké diela vo výnimočnej kvalite QLED 4K. Vo vnútri stánku bude možné navštíviť tzv. Highlight Zone s bohatou ponukou umeleckých diel dostupných v internetovom obchode Samsung Art Store. V interaktívnom priestore Find The Frame Zone budú môcť návštevníci objaviť televízor The Frame ukrytý medzi skutočnými obrazmi.

 

V priestore The Frame Lounge sa počas dvoch dní uskutočnia dve diskusie, ktorých moderátorkou bude Daria Brit Greene, kurátorka Samsung Art Store. Protagonistkou prvého interview bude 11. júna Angelle Siyang-Le, riaditeľka hongkonskej odnože Art Basel. O deň neskôr dorazí Irene Kim, riaditeľka pre VIP vzťahy a členka predstavenstva Art Basel. V rozhovoroch zaznie celý rad cenných informácií a postrehov ohľadom súčasných trendov vo výtvarnom umení a hlavných lákadiel veľtrhu a dôjde aj na význam a ciele spolupráce so Samsungom.

 

Svoju úlohu oficiálneho partnera akcie naplní Samsung aj vďaka ďalšej diskusii s poprednými influencermi v odbore, medzi ktorých patria okrem iného Fritz Proctor alebo Geneva Vanderzeil. Obaja sa výstavy zúčastňujú osobne a môžu sa na vlastné oči presvedčiť o výhodách televízorov The Frame.

 

Pri vývoji The Frame sa na výtvarné umenie myslelo od samého začiatku. Keď sa na televízor jeho majitelia nepozerajú, je možné ho využiť ako rám pre najrôznejšie výtvarné diela v kvalite QLED 4K. Vďaka matnému displeju je obraz výborne vidieť aj v dennom svetle, takže naozaj pripomína skutočné umelecké dielo. V internetovom obchode Samsung Art Store je k dispozícii viac ako 2500 diel od najrôznejších tvorcov z katalógov mnohých múzeí a galérií po celom svete.