Netradičná chuť novej kolekcie pre potreby mladej generácie
Najnovšia kolekcia IKEA PS 2017 zachytáva potreby mladej generácie žijúcej v uponáhľanom tempe. Je určená pre voľnomyšlienkarov, ktorí odmietajú stráviť život v rutinnom kolobehu práca-jedlo-spánok a nemajú príležitosť tráviť veľa času v kuchyni. IKEA tak po prvýkrát v histórii série IKEA PS prináša novinku v podobe instantných nápojov a lahodných potravinových zmesí.
TIPY AKO VARIŤ S DIZAJNOVOU KOLEKCIOU IKEA PS
Zmes obilnín s pečenou koreňovou zeleninou
Ingrediencie:
250 g zmesi obilnín IKEA PS
s koreninami
800 g mrkve, rôzne druhy
2 lyžice masla
5 vetvičiek tymiánu
10 lístkov šalvie
2 lyžice jemne nakrájanej
mladej cibuľky
1 citrón
4 lyžice kyslej smotany
Soľ a čierne korenie
Postup:
1. Rúru predhrejte na teplotu 200 °C.
2. Mrkvu očistite a ošúpte, potrite maslom, šalviou, tymiánom, soľou a čiernym korením.
3. Všetko rozložte do ohňovzdornej misy. Pečte v rúre, dokiaľ mrkva nezmäkne a nie je pekne opečená.
4. Zmes obilnín pripravte podľa návodu na obale.
5. Zmes obilnín a pečenú mrkvu podávajte s kyslou smotanou a cibuľkou. Pokvapkajte trochou citrónovej šťavy.
Zrno-to
Ingrediencie:
250 g zmesi obilnín IKEA PS s hubami
1 žltá cibuľa
3 lyžice repkového oleja
100 ml bieleho vína
500 ml zeleninového vývaru
(bez soli)
200 ml vody
100 ml nakrájaného kučeravého kelu
200 ml nastrúhaného syra
Soľ a čierne korenie
150 g húb podľa výberu
(nemusí byť)
Postup:
1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte, potom osmažte na panvici s olejom. Pridajte zmes obilnín
a premiešajte.
2. Pridajte víno a vývar a za stáleho miešania povarte asi 10 minút na miernom ohni. Obilniny občas ochutnajte.
3. Keď budú obilniny na povrchu mäkké a vnútri jemne chrumkavé, pridajte kel a syr a hrniec odstavte zo sporáka. Dobre premiešajte a niekoľko minút nechajte odstáť.
4. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie a podávajte. Možno podávať aj s osmaženými
hubami.