Letné recepty s ružovým sektom
Inšpirácií na dobre jedlo nikdy nie je dosť, preto Hubert v spolupráci s blogerkami z beautifood.sk pripravil pár tipov na letné recepty s ružovým sektom.
Šalát s jahodami a kuracím mäsom
· kuracie prsia 1ks
· 3 lyžice olivového oleja
· 2 lyžice horčice
· soľ
· čierne korenie
· ½ citróna
· hrsť čerstvých jahôd
· mix šalátových listov
· balsamico
· hrubozrnná soľ
· syr feta
V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať minimálne 20 minút. Grilujeme na rozpálenom grile, kým sa na mäse nevytvoria prúžky a je na dotyk pevné. Medzitým vo väčšej miske zmiešame šalátové listy, nakrájané jahody a syr feta. Na vrch pridáme grilované kuracie prsia nakrájané na plátky, osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme balsamicom. Podávame s ružovým sektom Hubert Grand rosé.
Letný dezert s ružovým sektom
· vanilková zmrzlina
· hrsť mätových lístkov
· čerstvé čučoriedky alebo maliny
· pusinky 2ks
· ružový sekt Hubert Grand rosé
Do vínového pohára postupne vrstvíme kopček zmrzliny, čučoriedky (alebo maliny) a lístky mäty. Takto pripravený pohár zalejeme do 1/3 ružovým sektom. Dozdobíme pusinkou a lístkom mäty. Konzumujeme ihneď.
Zdroj: beautifood.sk