Letné drinky s bublinkami
Čo dodá letu správny šmrnc a iskru, keď nie dobre vychladený drink s bublinkami? Nechajte sa uniesť chuťou koktailov so sektom Hubert. Temperament bubliniek v miešaných nápojoch Bitter Spritz a Hugo Spritz doplnia originálne francúzske sirupy a koncentráty. Vyskúšať ich môžete tiež v nealkoholických podobách. Prípravou drinkov vás bude sprevádzať Tomáš Gyén, ambasádor značky MONIN.
Bitter Spritz & Bitter Spritz nealko
Bitter je nealkoholická bylinková zmes z kvalitných, vysoko koncentrovaných výťažkov z byliniek a macerátov citrusových plodov. Spolu so sektom Hubert Grand Blanc vytvára v nápoji horkastú chuť, ktorú vyvážia nakrájané kúsky sladkého ovocia a svieža limetka. Nápoj sa výborne hodí k poobedňajšiemu opaľovaniu na balkóne, aj na veľkolepé večierky. Ak máte chuť, tento drink si rovnako pripravíte aj v nealko verzii so sektom Hubert nealkoholický.
Ingrediencie:
- Hubert Grand Blanc, polosuchý sekt (Hubert nealkoholický)
- 3 cl MONIN bitter - pomer je možné meniť podľa potreby chuťovej intenzity
- ovocie
- plátky limety
- kocky ľadu, ktorými naplníme pohár, ideálne po vrch
Postup:
Pokrájanú limetku mierne roztlačíme v širšom spritzovom alebo vínnom pohári typu burgundy. MONIN bitter a Hubert Grand Blanc (Hubert nealkoholický sekt) postupne vmiešavame v pomere 5:1, prípadne podľa vlastnej chuti. Nakoniec pridávame lesné sezónne ovocie, najlepšie sladké – jahody, čučoriedky, mango alebo broskyňa.
Hugo Spritz & Hubert Spritz nealko
Ak si chcete v miešanom nápoji dopriať niečo zdravé, vyskúšajte bazu. Táto liečivá rastlina v sebe ukrýva množstvo terapeutických a imunitných látok. Kvalitný francúzsky sirup vyrobený z jej výťažkov dodá koktailu v kombinácii so sektom Hubert Grand Blanc novú dimenziu. Lístky mäty spolu s rozkrájanou limetkou dodajú nápoju osviežujúcu chuť. Namiešate si ho ľahko aj počas letnej dovolenky s rodinou či priateľmi. Tento drink rovnako dobre chutí aj ako Hubert Spritz nealko so sektom Hubert nealkoholický.
Ingrediencie:
- Hubert Grand Blanc sekt (Hubert nealkoholický)
- 3 cl MONIN Bazový sirup
- pri receptúre v alkoholickej verzii pridajte 4 cl sódy alebo perlivej sýtenej minerálnej vody zvoľte na zjemnenie
- lístky mäty
- plátky limety
- kocky ľadu, ktorými naplníme pohár, ideálne po vrch
Postup:
Do širšieho spritzového alebo vínneho pohára typu burgundy umiestnime lístky mäty. Pridáme plátky limetky, ktoré rozkrojíme na polovicu a jemne roztlačíme barovou lyžičkou. Zalejeme ich 3 cl bazového sirupu MONIN a vmiešame sekt Hubert Grand Blanc (Hubert nealkoholický).