Laskonky Pavlova
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 25 minút
Celkový čas prípravy: asi 115 minút
Vystačí na: asi 20 – 25 kusov
Prísady:
Na korpus:
- 1 balenie Pavlova torty Dr. Oetker
- 150 ml vody
- 100 g strúhaného kokosu
Na krém:
- malinový krém (súčasť balenia)
- 400 – 500 ml smotany na šľahanie
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- plech na pečenie
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Príprava:
- Na prípravu laskoniek v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Do cesta krátko zašľaháme kokos. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme laskonky. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Čas sušenia: asi 90 minút
- Rúru vypneme a laskonky necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
- Na zlepenie vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom, ktorým k sebe zlepíme vždy dve laskonky.
Krátky opis: Pavlova torta Dr. Oetker ponúka inšpiratívne a naozaj atraktívne recepty. Krehké snehové cesto lahodne prepojené pikantným malinovým krémom v originálnom prevedení. Pridaním kokosu vykúzlite originálne a veľmi chutné laskonky.