CESTOVATEĽSKÉ FRAPPÉ RECEPTY S VÔŇOU ĎIAĽOK
Leto je v plnom prúde, zo všetkých kútov počujete volanie diaľok, v ušiach vám znie šumenie mora a spev čajok, ale práca a ďalšie povinnosti vám nedovolia zbaliť kufor a vyraziť v ústrety exotickým destináciám a nekonečným plážam? Nezúfajte, NESCAFÉ Classic má riešenie na dosah ruky! Pripravte si podľa originálnych receptov inšpirovaných cudzími krajinami ľadové frappé a hneď po prvom dúšku sa aspoň v mysli prenesiete o tisíce kilometrov ďalej. Zavrite oči, predstavte si, ako vám tvár hladia slnečné lúče a svieži morský vánok, a vychutnajte si lahodnú a osviežujúcu chuť kávy NESCAFÉ Classic. Kedykoľvek a kdekoľvek :-)
Vietnamské frappé „Ca phe da“
Suroviny:
Postup a príprava: Do pohára dajte kocky ľadu. V šejkri dobre pretrepte 3 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou a kávu nalejte do pohára s ľadom. Podľa chuti oslaďte kondenzovaným mliekom, získate tak lahodný krémový nápoj. |
Brazílské „mocha cola“ frappé
Suroviny:
Postup a príprava: Do vysokého pohára vložte kocky čokolády, prelejte ich potom 100 ml horúcej vody, aby sa rozpustili. Pridajte kávu, kocky ľadu a mlieko a miešajte vysokou lyžičkou tak dlho, kým sa všetko hladko spojí. Tesne pred podávaním prilejte kolu a zľahka premiešajte. Môžete dozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinkami. |
Kokosové frappé inšpirované Bali
Postup a príprava: Ako prvý krok šejkrujte 2 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, potom prilejte kokosové mlieko a ešte niekoľkokrát pretrepte. Nalejte do vysokého pohára na kocky ľadu a kopček kokosovej zmrzliny. Zasypte strúhaným kokosom.
|
Mexické frappé so škoricou a chilli
Suroviny:
Postup a príprava: Najprv si ozdobte pohár. Jeho okraj potrite citrónom a namočte do trstinového cukru, získate tak efektnú cukrovú krustu. V šejkri potom pretrepte 3 lyžičky kávy NESCAFÉ so studenou vodou, mliekom a kávovým sirupom, potom prelejte do pohára. Nakoniec pridajte kopček smotanovej zmrzliny a ozdobte šľahačkou. Ty odvážnejší môžu posypať zmesou škorice a sušeného chilli. Tip: Kávový sirup pripravíte z jednej lyžičky instantnej kávy rozpustenej v dvoch lyžičkách horúcej vody s trochou cukru.
|
Múdry sofista z Grécka – mandľové frappé
Suroviny:
Postup a príprava: V šejkri pretrepte 2 lyžičky NESCAFÉ instantnej kávy so studenou vodou spolu s mliekom, medom, strúhanými mandľami a ľadom. Hotové frappé prelejte do vysokého pohára, ozdobte šľahačkou a plátkami mandlí.
|