Amerika v plechovke

26.06.2024 19:59

Na trh prichádza ikonický drink Jack Daniel’s & Coca-Cola

Spojenie jemnej whiskey Jack Daniel’s a osviežujúceho ikonického nápoja Coca-Cola vyvolá spomienku na bary pozdĺž amerických diaľnic a svetlá reflektorov Hollywoodu aj u tých, ktorí ich videli iba na striebornom plátne. Teraz si jeden z najobľúbenejších nápojov na svete môžu jeho slovenskí fanúšikovia vychutnať priamo z plechovky. Coca-Cola uviedla na tunajší trh dokonale namiešaný a „Ready-to-Drink“ nápoj Jack Daniel’s & Coca-Cola.

Jack&Coke je americká klasika, ktorá spája dve legendy. Miešať whiskey s nápojom Coca-Cola napadlo barmanom už pred viac než sto rokmi. Ani po takej dlhej dobe spojenie drsného Jack Daniel’s z Tennessee a sladkej Coca-Coly z Atlanty nestratilo svoje čaro. Sú totiž pre seba ako stvorení. Prírodná vanilková chuť whiskey Jack Daniel’s dopĺňa karamelový tón nápoja Coca-Cola a jeho svieža chuť zasa zjemní štipľavosť alkoholu, ktorý pili hrdinovia divokého západu.

Jack Daniel’s má svoje čestné miesto aj v showbiznise. Zahral si v niekoľkých filmoch vrátane bondovky Skyfall. Spevák Frank Sinatra si ho zamiloval natoľko, že je s jednou fľašou dokonca pochovaný. Coca-Cola rozhodne na striebornom plátne nezaostáva a vychutnávali si ju Superman aj E.T.

V našich končinách sa s Jack&Coke spojil známy český herec Ondřej Sokol. „Coca-Cola, rovnako ako Jack Daniel's, má vo svete svoju tradíciu a som rád, že môžem byť ambasádorom tejto obľúbenej americkej klasiky. Coca-Colu mám rád a baví ma jej ikonickosť. Objavila sa aj v mnohých slávnych filmoch a páči sa mi, že si svoju originalitu drží dodnes,“ hovorí Ondřej Sokol.

Fanúšikovia tohto klasického kokteilu si ho môžu odteraz vychutnať v podobe, ktorá položila základy dvojzložkových barových mixov po celom svete – a to aj na výlete, na cestách alebo doma v pokoji a bez hádok o tom, kto nalieva drink veľmi silný alebo veľmi slabý. Coca-Cola v spolupráci s Jack Daniel’s ho totiž namiešali za vás do perfektne vyváženého mixu.

Jack Daniel‘s & Coca-Cola RTD obsahuje 5 % alkoholu a predáva sa aj vo variante bez cukru. Zero nápoj spoznáte podľa červeného prúžku na vrchu plechovky. Inak sa obe značky držia klasického červeno-čierneho dizajnu, ktorý poukazuje na silu tradície a kvalitných ingrediencií. Teraz, viac než sto rokov po prvom spojení Jack&Coke, sa tento ikonický nápoj predstavil v novej a atraktívnej „ready to drink“ verzii.

Keď sa Coca-Cola spojí s Jackom, tak už je určená len pre dospelých. Spoločnosť Coca-Cola podporuje zodpovedný prístup ku konzumácii alkoholu, preto je táto informácia zreteľne uvedená na každej plechovke.

Fotogaléria: Amerika v plechovke