Ako sa rodí grilovací majster?
A party sa môže začať!
Teplý podvečer a skvelá hudba v kruhu priateľov. K tomu dobré jedlo a party sa môže začať. Odštartujte grilovaciu sezónu s lahodnými pochúťkami z vášho grilu. Grilovať môžete steak, bravčové aj kuracie. Mäsový pokrm doplníte ľahkými zeleninovými šalátmi a status grilovacieho majstra máte istý. Nezabudnuteľné chvíle podčiarknite nezabudnuteľnou chuťou s Hellmann´s.
Ako sa rodí grilovací majster? Máme pre vás pár tipov ako pripraviť nezabudnuteľnú grilovačku
1. Nakrájané plátky mrkvy a kalerábu namočte na niekoľko minút do ľadovo studenej vody. Zelenina sa mierne napučí, skrehne, a v šaláte bude chrumkavá.
2. Aby bolo mäso po ugrilovaní šťavnaté a mäkké, je vhodné ho dopredu namarinovať (na niekoľko hodín až dní). V tomto prípade mäso dopredu nesoľte! Soľ vyťahuje šťavu a mäso by mohlo byť po upečení suché. Pokiaľ sa jedná o väčšie kusy mäsa, ktoré grilujete vcelku, osoľte mäso tesne pred tým, než ho položíte na gril. Pokiaľ grilujete jednotlivé porcie, osoľte ich po ugrilovaní.
3. GLAZOVANIE - je doladenie mäsa počas grilovania. Výsledkom je, že mäso, steaky, kuracie krídla a ryby, majú po ugrilovaní na sebe lesklú voňavú a chutnú glazúru. Ideálnymi glazúrami sú omáčky s obsahom cukru alebo medu či melasy, ktoré na teple skaramelizujú, budú do zlata a ich konzistencia vytvorí lesklý povlak – glazúru.
4. Pred tým, než mäso vložíte na gril je potrebné ho dôkladne rozpáliť. Bez ohľadu na jeho typ (plyn, lávové kamene, drevené uhlie...) Grilovací rošt nikdy neumývajte, pretože pri ďalšom grilovaní sa väčšinou pokrmy na neho prilepia. Pokiaľ je veľmi znečistený, stačí ho očistiť drôtenkou a potom pred grilovaním nechať ,,vypáliť´´ - tzn. nechať rozpáliť na najväčšie možné maximum (napr. nechať ho priamo v plameňoch). Len čo je dokonale rozpálený a pripravený na grilovanie, môžete ho potrieť kúskom masti. Grilované potraviny sa neprilepia.
Otestujte svoje schopnosti napríklad pri príprave kuracích krídelok či zeleninového šalátu podľa našich receptov.