Nátierky

Nátierka z pečeného baklažánu s vlašskými orechmi

cca 300 g/počet porcií: 6   60 g Flora s maslom + 1 stredný baklažán (cca 400 g) + ¾ hrnčeka mletých vlašských orechov + 3 strúčiky cesnaku + 1 lyžička strúhaného zázvoru + ¼ lyžičky mletého nového korenia + ½ lyžičky mletej rímskej rasce + 2 lyžice olivového oleja (možno vynechať) + citrónová...

Nátierka s pečenými paprikami a fetou

cca 300 g/počet porcií: 6   100 g Flora s maslom + 1 veľká červená paprika + 80 g syra Feta + 1 menšia olúpaná červená cibuľa + 2 olúpané strúčiky cesnaku + 1 lyžica sekanej petržlenovej vňate + 4 bobule kapár + 1 lyžica čiernych olív bez kôstok + štipka senovky gréckej...

Bazalková nátierka

cca 300 g/počet porcií: 6   150 g Flora s maslom + 60 g lístkov čerstvej bazalky + 80 g sušených paradajok + ½ lyžičky mletej sladkej papriky + 1 lyžička plnotučnej horčice + soľ a mleté čierne korenie na dochutenie   Paradajky aj bazalku posekáme čo najviac najemno a vložíme do misy, kde...

Nátierka s údeným lososom

cca 300 g/počet porcií: 6   80 g Flora s maslom + 150 g údeného lososa + 1 čajová lyžička wasabi – ak máte radi jeho ostrejšiu a výraznejšiu chuť (potláča chuť lososa) + ½ lyžičky sójovej omáčky sweet + 60 g plátkov nakladaného zázvoru + 1 lyžica citrónovej šťavy + 1 cuketa alebo uhorka + 60 g...

Nátierka so sušenými paradajkami, kozím syrom a rozmarínom

cca 300 g/počet porcií: 6   130 g Flora s maslom + 130 g čerstvého kozieho syra + 10 ks sušených paradajok + 2 vetvičky rozmarínu + čerstvo mleté čierne korenie + soľ + polosušené paradajky na ozdobu   Sušené paradajky zalejeme horúcou vodou a necháme asi 5 minút odležať. Potom vodu...

Cesnaková nátierka z pečeného cesnaku s tymianom

Budeme potrebovať:   160 g Flora s maslom + 12 – 15 väčších strúčikov cesnaku + 5 vetvičiek čerstvého tymianu na ozdobu + citrónová šťava + čerstvo mleté čierne korenie + soľ + 50 g strúhaného parmezánu + ½ lyžice olivového oleja + alobal   Rúru predhrejeme na 175 °C. Neolúpané strúčiky...